Voetbal Vereniging GKC

Grathem Kelpen-Oler Combinatie

Informatieavond voor alle senioren

In navolging van voorgaande jaren is er weer een bijeenkomst plannen voor alle senioren spelers, leiders, trainers, assistent-scheidsrechters en clubscheidsrechters.


Tijdens deze bijeenkomst zal het afgelopen seizoen heel kort worden geëvalueerd en zal middels een presentatie weer vooruitgeblikt worden op het komende seizoen.


Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de kantine in Grathem en wel op donderdag 10 juli om 19.30 uur.


Alle senioren zijn hiervoor van harte uitgenodigd.


Wijzigingen Spelregels en Tuchtzaken

Bijlagen:
Bewaar het bestand 2014-06-30 Wijzigingen Spelregels en Tuchtzaken seizoen 2014-2015.doc2014-06-30 Wijzigingen Spelregels en Tuchtzaken seizoen 2014-2015.doc[Samenvatting Spelregel- en Tuchtzaakwijzigingen]51 kB37 Downloads

Voor het nieuwe seizoen is er door de KNVB weer een aantal spelregel- en tuchtzaakwijzigingen doorgevoerd. Deze tref je aan in de bijlage, waarbij deze zijn samengevat tot één A4-tje.
De meest in het oog springende wijziging betreft het registratiesysteem voor gele en rode kaarten.
Voorheen waren er 20 registratiecodes voor een gele kaart; nu nog maar één.
Voorheen waren er 26 registratiecodes voor een direct rode kaart; nu nog maar zeven.
Samengevat:
Strafcode 1: Gele kaart
Strafcode 2: Rode kaart wegens het voorkomen van doelpunt of het ontnemen van een duidelijke scoringskans.
Strafcode 3: Rode kaart wegens ernstig gemeen spel tijdens een duel om de bal.
Strafcode 4: Rode kaart wegens een gewelddadige handeling buiten een duel met de bal.
Strafcode 5: Rode kaart wegens beledigen.
Strafcode 6: Rode kaart wegens bedreigen.
Strafcode 7: Rode kaart wegens spuwen.
Strafcode 8: Rode kaart wegens overtredingen begaan door een teamofficial (trainer, leider, verzorger, etc.).

Verder ontvangt de betrokken speler het schikkingsvoorstel (strafvoorstel) niet meer via de post maar via zijn/haar e-mail. Het is dus belangrijk dat als jouw e-mailadres wijzigt je dit doorgeeft aan Edward Clerkx (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

In Memoriam Johan Greefkens


De meesten van ons hebben hem tijdens het Ambrastoernooi in het Pinksterweekend nog gezien en gesproken en dus ongetwijfeld gelachen. Slechts een week later is ons lid, Johan Greefkens, niet meer onder ons. Zo onwerkelijk, zo droevig. Woorden schieten tekort.

Johan heeft vele verdiensten voor onze vereniging gehad. Wij roepen in herinnering:

 • Hij was lid van VV Grathem sinds 1 december 1977 (dus ruim 36 jaar).

 • Hij is speler geweest van Grathem 1, Grathem 2 én Grathem 3.

 • Hij maakte deel uit van het kampioenselftal van 1984-1985.

 • Hij speelde in september 2005 zijn 400e wedstrijd voor onze vereniging.

 • Hij is als actieve voetballer gestopt en speelde zijn laatste wedstrijd op 13 mei 2007 Grathem 3 – SHH 5 en heeft dus ongeveer 450 wedstrijden voor onze vereniging gespeeld.

 • Hij is behalve speler ook leider, jeugdleider en grensrechter geweest.

 • De laatste jaren was Johan behalve vaste Ambras-vrijwilliger ook supporter van GKC.

   

  Johan is thuis, Lindestraat 3. Daar kan op donderdag en vrijdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur persoonlijk afscheid van hem worden genomen. Het 'officiële' afscheid zal zaterdag a.s. om 10.30 uur in De Nassaurie in Grathem plaatsvinden, waarna Johan wordt begeleid naar de begraafplaats in Grathem.

   

  We wensen Inge, moeder Greefkens, de familie Greefkens en de familie Born heel veel sterkte in de komende, ongetwijfeld uitermate moeilijke, tijd.


succesvolle GKC jeugddag

Zaterdag 24 mei was het zover : de jeugdspeeldag voor de jeugdleden van VVGKC. Sinds lange tijd was deze weer in de kern Grathem. Op vrijdagavond waren Frank (Custers) en Bart (Raemakers)  al druk in de weer met het opzetten van de spellen en de indelingen op het veld. Om 09.30 uur werden de leiders en A-spelers ingelicht over de spellen en de daarbij behorende puntentelling. Net als de spellen op het veld was ook het puntenformulier duidelijk opgesteld en kon er weinig misgaan. 

 

Om 10 uur was het zover , maar liefst 115 deelnemers ! die onder zeer goede weersomstandigheden van start gingen onder leiding van hun leiders en A-spelers. Ook waren er veel ouders op het traditionele 'voetballen tegen de ouders' afgekomen en werd de huid vaak duur verkocht tegen hun eigen kroost. Op een enkele botsing na hebben zowel ouders als de kinderen dit overleefd. Dit soort wedstrijden doet de jeugd duidelijk deugd !!!! 

 

Tegen 12 uur was een korte pauze en waren de BBQ's ook klaar voor de strijd en in rap tempo gingen de hamburgers en frikadellen er doorheen. De zon liet zich ondertussen nog meer van haar beste kant zien en de deelnemers misschien nog wel meer. 

 

Tegen het einde van de spellen dag ging het penalty bokaalschieten van start voor de jeugd. De stoere meid Kimberly troefde iedereen af en won overtuigend !!!!! Bart Raemakers won bij de senioren/A-spelers ondanks tegenstand van enkele ouders.

 

Eigenlijk had deze dag alleen maar winnaars ! mede dank zij de inzet van alle leiders en A-spelers echter niet in het minste geval door de organisatie van Frank en Bart .

Frank en Bart dank namens iedereen.

 

Succesvol Ambrastoernooi 2014

De 19e editie van het Ambrastoernooi is verleden tijd. De mannen van AFC-9 uit Amsterdam gingen met de 1e prijs aan de haal. De mannen, vrouwen en kinderen van ’s-Heer Arendskerke wonnen de felbegeerde Fairplay Bokaal.
Dat ook deze 19e editie van ons Ambrastoernooi wederom een organisatorisch en sportief succes is geworden is op de eerste plaats (met stip) te danken aan ons Ambras Comité. Ook vanaf deze plaats nogmaals onze dank aan alle leden van dit Comité die na maanden van voorbereidingen en aansluitend anderhalve week ploeteren weer een perfecte organisatie hebben weten te bewerkstelligen.
Verder willen we het Ambras Comité, mede namens spelers, leiders en trainer, danken voor hun flexibiliteit waardoor op vrijdagavond een receptie ter gelegenheid van het behaalde kampioenschap van GKC 1 kon worden ingepast in het programma van het Ambras toernooi.
Ook is vanaf deze plaats een woord van dank aan het adres van de E.H.B.O., de families Steuten en Geenen en de buurt Sportlaan e.o. op z’n plaats.
En last, maar zeker niet least, een woord van dank aan alle leden, ouders van leden, familieleden van leden en sympathisanten die de handen uit de mouwen hebben gestoken om dit belangrijke toernooi te doen slagen.

En nu op naar een welverdiende zomervakantie!!

Het bestuur.


GKC E2 kampioen

Zaterdag 17 mei 2014 zal niet snel vergeten worden door het jeugdteam GKC E2. Op die dag konden ze namelijk kampioen worden. Voorwaarde daarvoor was wel dat de E8 van SHH (Herten) zou verliezen van de E3 van Leeuwen. (Als Herten namelijk zou winnen, dan werden zij kampioen). 

Zelf hoefde het GKC-E2-team niet meer te spelen. Vandaar dat ze zaterdagmorgen om 9.15 uur bij de kantine in Kelpen-Oler verzamelden om deze voor hun zo belangrijke wedstrijd samen te gaan bekijken. Natuurlijk waren we voor de E3 van Leeuwen. Die bleken het gelukkig heel goed te doen. Na een paar minuten was het al 1-0 voor Leeuwen. Toen 2-0. Daarna 2-1; 2-2 (spannend). Vervolgens kwam Leeuwen gelukkig weer op voorsprong en scoorde 3-2- en 4-2. Ten  slotte kwam SHH nog terug tot 5-3. En dus werd GKC E2 kampioen. Onze jeugd was door het dolle heen. Een superprestatie. De kinderchampagne vloeide rijkelijk over het voetbalveld van SHH. De leiders van de E2 moeten er toch een goed voorgevoel over gehad hebben; de avond van te voren was voor de zekerheid nog een spandoek gemaakt.

 

Vervolgens is het E2 team samen met hun ouders naar Grandcafe Bie de Tied in Kelpen-Oler gegaan. Natuurlijk ontbrak de Kampioensrit door het dorp niet. Er is nog gauw een auto met kar geregeld, de jeugd is er op geklommen en zo zijn ze al toeterend door het dorp gegaan. Het team vond het geweldig. Aansluitend hebben we samen lekker gegeten (natuurlijk friet met frikandel/ kroket) en gedronken Bie de Tied. Ook de ouders hadden het op het terras geweldig naar hun zin. Hoe kon het ook anders op zo’n prachtige zonnige dag. 

GKC E2 en trainers jullie hebben het supergoed gegaan het afgelopen seizoen en het kampioenschap dubbel en dik verdiend.

Beslissingswedstrijd GKC 1 - Stevensweert 1 op donderdag 15 mei

Beste GKC fans,

De KNVB heeft bepaald dat de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Stevensweert a.s. donderdag gespeeld zal worden.

De wedstrijd zal om 19:30 uur aanvangen en wordt gespeeld op het sportcomplex van VV HEBES in Beegden.

We rekenen op een massale opkomst van leden en supporters en hopen met jullie het HEBES-complex om te dopen tot een blauw zwarte kleurenzee.

Ter informatie: omdat beide verenigingen gezamenlijk entree heffen dient iedereen (behalve de spelers, leiders en trainer) € 2,00 entree te betalen. Dit geldt ook voor de GKC-leden.

Arbitrage: de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J.H. Kolenberg uit Helmond. Hij wordt geassisteerd door zijn collega's A.T.J. de Wit (1e A.S.) en B.M. Hooglugt (2e A.S.). We wensen het arbitrale trio vanaf deze plaats veel succes en een goede leiding in een hopelijk sportieve wedstrijd toe.

GKC 1 promoveert !!!

GKC 1 is er dankzij een 0-3 overwinning tegen de lijstaanvoerder van de subtop, RKHVC uit Hunsel, in geslaagd om de promotie naar de 5e klasse te bewerkstelligen. Met gepaste trots feliciteren we trainer Stefan, de leiders Marco en Maurice, assistent-scheidsrechter Leon en alle spelers met geweldige resultaat. Tevens maken we graag van de gelegenheid gebruik om alle supports te danken.

 

A.s. zondag speelt GKC 1 de laatste wedstrijd in Kelpen-Oler. De tegenstander is Conventus ‘03. GKC 1 heeft nog een theoretische kans om kampioen te worden; GKC 1 moet dan winnen van Conventus ’03 en Stevensweert moet thuis verliezen van Obbicht (Stevensweert heeft 2 punten voorsprong).

 

Hoe dan ook: we kijken nu al terug op een succesvol en geslaagd seizoen. Het bestuur heeft daarom besloten om alle senioren spelers/speelsters, leiders, trainers, supporters en alle andere GKC-aanhangers uit te nodigen voor een gezamenlijke seizoenafsluiting na afloop van de voornoemde wedstrijd GKC 1 – Conventus ’03  1 in de kantine van locatie Kelpen-Oler.

Programma afgelopen en aanstaande week

 

Uitslagen VV GKC afgelopen week

     

Nr.

Datum

Tijd

Thuis team

Uit team

Plaats

Uitslag

77949

7-mei

18:30

Veritas E2G

VV GKC E2G

NEERITTER

2-7

20457

8-mei

19:00

DESM 7

VV GKC 4

WEERT

3-2

82288

10-mei

9:30

VV GKC F3G

Bieslo F2

KELPEN-OLER

4-1

78434

10-mei

10:00

Horn E2

VV GKC E2G

HORN

3-6

81053

10-mei

11:00

Helden F4

VV GKC F1G

HELDEN

2-5

81526

10-mei

11:30

FC Oda F5

VV GKC F2

WEERT

5-2

75648

10-mei

11:30

Veritas D1

VV GKC D1G

NEERITTER

6-1

76689

10-mei

11:45

VV GKC D2

MMC Weert D3

KELPEN-OLER

4-2

82445

10-mei

14:00

Koningslust C1

VV GKC C1G

KONINGSLUST

0-7

82433

10-mei

14:15

Veritas B1

VV GKC B1

NEERITTER

2-1

20081

10-mei

17:00

VV GKC 4

Wilhelmina'08 4

GRATHEM

4-1

6432

11-mei

14:30

VV GKC 1

Conventus'03 1

KELPEN-OLER

3-2

82449

13-mei

19:00

VV GKC C1G

Panningen C2

GRATHEM

4-3

             

Wedstrijdprogramma VV GKC komende week

   

Nr.

Datum

Tijd

Thuis team

Uit team

Plaats

Scheidsrechter

82199

14-mei

19:00

VV GKC F2

Veritas F3G

GRATHEM

Leider

78017

15-mei

18:45

Laar E4

VV GKC E1G

WEERT

 

83749

15-mei

19:30

VV GKC 1

Stevensweert 1

BEEGDEN

SR:  J.H. Kolenberg

 

 

 

 

 

 

AS 1: A.T.J. de Wit

 

 

 

 

 

 

AS 2: B.M. Hooglugt

81956

17-mei

9:30

VV GKC F1G

MMC Weert F5

GRATHEM

Leider

82200

17-mei

9:30

VV GKC F2

Brevendia F3

GRATHEM

Leider

78320

17-mei

10:00

Koningslust E1

VV GKC E1G

KONINGSLUST

 

76300

17-mei

11:45

VV GKC D1G

Swalmen D1

GRATHEM

Paul

82440

17-mei

13:30

VV GKC B1

DESM B1

KELPEN-OLER

Leon


wedstrijd verslag GKC 1 - Stevensweert 1 0-0

Zondagmiddag stond een lastig thuiswedstrijd, tegen de lijstaanvoerder Stevensweert 1, op het programma. 

In de eerste helft was het vooral Stevensweert dat gevaarlijk was met een kop kans. De speler raakte de bal gelukkig fout en ging ver naast. We probeerden van achteruit op te bouwen, de tegenstander die door had dat het veld niet gemaakt is om het balletje te laten rollen stond er boven op en loerden op foutjes. Deze foutjes werden gemaakt maar ook weer opgelost voor dat dit echt gevaar kon opleveren. 

In de rust werd nog gezegd als voetballen niet lukt dan maar werken. En dat gebeurden ook in de tweede helft.

Er werkt hard gewerkt en van uit het harde werk werd er bijna niets meer weggegeven. Stevensweert moest steeds verder achter uit, waardoor het steeds gevaarlijker werd voor de goal van Stevensweert. Jammer genoeg wisten we het net niet te vinden. Stevensweert was met een dieptepas en een afstandsschot nog dicht bij een doelpunt, gelukkig hadden ook zij geen geluk in de afronding. 

Zo bleef het scoren bord leeg en eindigde de wedstrijd zoals deze begon met een 0-0 gelijkspel. 

Leerzaam is, wanneer we hard blijven knokken voor elke bal, dat de mogelijkheden vanzelf komen. 

Volgende week mogen we uit naar RKSVV 1.